Selecteer een pagina

BLOG TOUR TO FRANCE

Op vrijdag  17 september 2021 vertrekken we op de racefiets vanuit Naaldwijk naar de Tourmalet, daar hopen wij op zaterdag 2 oktober aan te komen in de Franse Pyreneeën op de Team Westland camping in Argelès-Gazost. De route gaat over 16 etappes met in totaal 2000 km en zo’n 18000 hoogtemeters. Onderweg pakken we nog een paar bekende bergen mee, waaronder de welbekende Mont Ventoux in de Alpen en in de Pyreneeën staan de Col d’Aspin en de Col du Tourmalet op het programma.

 Delen

TTF 2021

 

Bonjour tout Le monde!

Team Tour to France dag 17

Gisteren (zondag 3-10) gaan een aantal teamleden terug met de auto naar het Westland, vertrek gepland voor 8 uur. Fris en fruitig zit iedereen om 7.30 uur aan het ontbijt. Er staat een autorit van 12-13 uur voor de boeg. Na de aankomst op de camping de voorgaande dag en het biertje wat gedronken is om met elkaar onze fantastische fietstocht af te sluiten is heul vroeg vertrekken niet verstandig. Het ontbijt is goed, aan alles is door de organisatie van Team Westland gedacht. Eieren, pasta, hagelslag en noem het op, het staat er. Met goed gevulde magen nemen we afscheid van elkaar en weg rijd de auto met de fietsen achterop.

De mannen die nog een week met Team Westland optrekken nemen een rustdag. Na een bezoek aan de plaatselijke buurtsuper stappen we een boulangerie binnen en bestellen koffie. Maar als je er toch zit waarom dat geen gebak? Deze vraag was snel van tafel. Het is een regenachtige dag en terug op de camping zoeken we allemaal onze caravan op. Er volgt om 14.30 nog een telefonisch interview met de WOS tijdens het programma sport op zondag. Het blijft gaaf dat iedereen ons nog steeds volgt! Maar dat is nog niet alles. Het mooiste moet nog komen. Er staat zondagavond een live uitzending van Team Westland met de WOS gepresenteerd door Rob Veenman op het programma waar alles voor uit de kast is gehaald. Een hele setting met een grote tafel camera’s, belichting, vele mensen die achter deze schermen zorgen dat alles goed verloopt, wat een organisatie! Duo “oppermanenspruit” zorgt voor de muzikale ondersteuning met pakkende teksten. Ook over onze tocht, kippenvel en kan niet ontkennen dat dit raakt. Voor de uitzending schuiven er 2 van onze teamleden aan die namens het gehele team TTF de vragen beantwoorden van Rob. En dan…. Aan het einde van het gesprek komt het moment waarop iedereen heeft gewacht, de cheque. Wat gaat het worden?

Elke dag is er bij deze blog een getal geplaatst en daarop vele vragen gekomen over waar dit voor staat. Stijgingspercentage? Cijfer voor de rit? Aantal demarrages naar de top van de renners ? Nee, allemaal niet. Wij hebben er lol om gehad met elkaar in iedergeval! Het laatste getal is 16,52 en eindigen we mee. Als je dit getal vermenigvuldigd met 2.000 kom je op 33.031 uit. Wij hebben voor elke kilometer die we gereden hebben € 16,52 gesponsord gekregen door het bedrijfsleven en de vele particuliere donaties. Wat een waanzinnig bedrag!

Het moment is daar Dirk Huis en René Beukers glunderen en is mooi om te zien. Dan wordt de cheque omgedraaid naar alle deelnemers en vrijwilligers, een daverend applaus volgt. Wat is het toch ongelovelijk mooi om als slotstuk van onze fietstocht dit te kunnen overhandigen.

Als team zijn wij supertrots op dit resultaat en willen iedereen hiervoor bedanken. Samen staan we sterk!

Gr namens Team TTF.

 

TEAM

TOUR TO FRANCE

Marc Vriesen

Dik Lievaart

Kevin Huis

Patrick vd Ende

Marco Woltman

Ronald Vriesen

Mark Zwinkels

 

Begeleiding en ondersteuning

Wim Zwinkels
Jos Zwinkels