Selecteer een pagina

BLOG TOUR TO FRANCE

Op vrijdag  17 september 2021 vertrekken we op de racefiets vanuit Naaldwijk naar de Tourmalet, daar hopen wij op zaterdag 2 oktober aan te komen in de Franse Pyreneeën op de Team Westland camping in Argelès-Gazost. De route gaat over 16 etappes met in totaal 2000 km en zo’n 18000 hoogtemeters. Onderweg pakken we nog een paar bekende bergen mee, waaronder de welbekende Mont Ventoux in de Alpen en in de Pyreneeën staan de Col d’Aspin en de Col du Tourmalet op het programma.

 Delen

TTF 2021

 

Bonjour tout Le monde!

Team Tour to France dag 12

Geen uitzondering vanmorgen en zaten vroeg aan het ontbijt. Dit keer was Wim naar de Boulangerie gereden. Koffie is vanzelfsprekend bij het ontbijt maar als het machine hapert heb je even wat aan de hand. Gelukkig een gekend probleem of eigenlijk beter gezegd de oplossing. Niets meer en niets minder dan de stekker eruit halen en er na 10 sec. weer instoppen. De machine reset zich dan vanzelf. Tafel afruimen en off we go. Onze begeleiders Wim en Jos regelen de rest, toppers zijn het!

Na de foto en rond de klok van 8 uur zijn we weg. Het is frisser als gedacht en trappen wat harder. Weldra hebben we de zon op de rug en kuiten en voelt heerlijk aan. Na de beklimming van gisteren voelen we gelijk onze bovenbenen bij de eerste weg die iets omhoog loopt. Het wordt snel vlak en ebt weg uit de benen. Op 30 Km ligt Avignon en zitten we met 1,5 uur. Er staat een grote indrukwekkende muur om deze stad. Heeft alles te maken met het verleden wanneer de paus uit Rome hier zijn vakantie vierde. Rechts over het water staat de “Pont d’Avignon” en loopt tot halverwege het water. We gaan de volgende brug over en via Villeneuve avigignon op naar Manduel voor een eerste stop. Een typisch Frans dorpje met een langgerekt pleintje met bomen en een Fontijn. Iedereen koffie en een cola en zitten met 15 minuten weer op de fiets. Plannen is vooruitkijken en willen rond de klok van 13 uur in Sommieres zijn voor een lunch. Je merkt dat iedereen zich sterker voelt met een goede bodem tussen de middag om daarna het laatste stuk af te leggen. Nog 40 km voordat we hier zijn. Met nog 8 km naar Sommieres komen we op een fietspad terecht. Deze loopt heel langzaam af en hebben wind in de rug. Wat is dit lekker zeg! Lekker draaien zonder dat het kracht kost. We tikken even de snelheid van 35 km per uur aan, het is van korte duur en niet erg maar voelde goed. Na een pizza en pasta nog een laatste aanzet. Navigaties werken top maar het kan ook zomaar dat je plots op de “snelweg” terecht omdat je een bordje fietspad mist. De gemiddelde Fransman is niet als de Italiaan die gelijk op z’n toeter gaat staan en krijgen de ruimte om te switchen van baan, ook op rotondes. Als een geolied treintje rijden we achter elkaar en blijven elkaar coachen. Veiligheid staat bij ons bovenaan. Om 16 uur arriveren we bij ons overnachtingsadres en gaan zitten op het terras maar er is geen service. Aan de overkant van de straat zit een supermarche Casino. Er worden magnums gehaald en smaken erg goed na de inspanning vandaag. Dag 12 alweer.

We hebben inmiddels 1.555 km afgelegd en 12.501 hoogtemeters. Wat een getallen! De inzet is hoger, wij zijn er nog lang niet klaar mee. Wat een avontuur, ongekend.

Bedankt voor alle reacties die we individueel of als Team Tour to France ontvangen. Doet ons goed!

Gr en tot morgen

 

TEAM

TOUR TO FRANCE

Marc Vriesen

Dik Lievaart

Kevin Huis

Patrick vd Ende

Marco Woltman

Ronald Vriesen

Mark Zwinkels

 

Begeleiding en ondersteuning

Wim Zwinkels
Jos Zwinkels