Selecteer een pagina

BLOG TOUR TO FRANCE

Op vrijdag  17 september 2021 vertrekken we op de racefiets vanuit Naaldwijk naar de Tourmalet, daar hopen wij op zaterdag 2 oktober aan te komen in de Franse Pyreneeën op de Team Westland camping in Argelès-Gazost. De route gaat over 16 etappes met in totaal 2000 km en zo’n 18000 hoogtemeters. Onderweg pakken we nog een paar bekende bergen mee, waaronder de welbekende Mont Ventoux in de Alpen en in de Pyreneeën staan de Col d’Aspin en de Col du Tourmalet op het programma.

 Delen

TTF 2021

 

Bonjour tout Le monde!

Team Tour to France dag 11

Vandaag “rustdag” wat zoveel betekend als we gaan de Mont Ventoux beklimmen. Aardig verhaal op zich en als je deze gaat beklimmen doe je dat vanuit Bedoin, de heroïsche kant. Vanmorgen was Dik al vroeg wakker en is naar de boulangerie gereden. Vers stokbrood, croissants en pain au chocolate lagen vanmorgen op de ontbijttafel. We zaten buiten, heerlijk weer en nauwelijks wind te bespeuren. Daarbij een sterke espresso en we zijn wakker. Het overgrote deel van de groep klimt deze berg voor het eerst en 2 teamleden hebben nog nooit een echte berg beklommen.

In Bedoin is het markt, gezellige drukte. We starten daar met een bakkie koffie. Samen met onze begeleiders en ook de fam Kortekaas, toevallig daar ter plaatse zitten we bij brasserie/restaurant “l’observatoire”. De letterlijke vertaling is observeren. Als je daar op je stoel blijft zitten kun je alles in de gaten houden. Nu, vandaag met markt, lopen er mensen voorbij want er mag dan niet gefietst worden. Bedoin is een fietsoord en menig wielrenner en/of fietsliefhebber kun je daar vinden. Koffie is op en we verlaten het terras. Nog even een foto en schieten een steeg in gaan een straatje verder naar de voet van de beklimming. We draaien rustig tempo, percentage tussen 3-5% en voelt (nog) aangenaam. De groep valt langzaam uit elkaar want klimmen doe je in je eigen tempo. Na 6 km draaien we het bos in. De percentages vliegen omhoog en krijgt een afwisseling tussen de 9-11% en is werken geblazen. De bidons zijn leeg naar 10 km. Onze begeleiders hebben de bus in de kant gezet en daar kunnen we vocht bijvullen en trappen daarna gelijk weer door. In het ritme blijven is het beste. Na 14 km arriveer je bij chateau Reynard. Een plateau met parkeerplaatsen en een restaurant. Hier volgt nog een refill en door. Er volgen nog 7 km tot aan de top. Vermoeidheid is er maar opgeven is geen optie. Iedereen doet het op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Langzaam komt het hoge weerstation op de berg dichterbij, meter na meter. Je hoort mensen roepen en schreeuwen. Het zijn onze begeleiders en natuurlijk de rijders die dit onthaal al hebben ontvangen bij hun finish vandaag. Onze bus met de vlag van Team Westland staat in de laatste bocht en je moet nog even alles uit de kast halen. Uit het zadel en de laatste 50 meter een laatste krachtsinspanning en hoger is er niet. Ontlading! De Vriesens weten elkaar altijd te vinden, ook nu. Ze kwamen samen boven en was erg mooi om te zien. Alle rijders en begeleiders feliciteren elkaar met deze prestatie, ongekend mooi. En mooi was het wederom. Ook het weer was ons erg goed gezind. Weinig wind en fenomenaal uitzicht bovenop de Mont Ventoux. Na een klein fotomomentje volgt de afdaling en zijn snel beneden.

Het is inmiddels 15 uur en we weten wat dat betekend in Frankrijk. Ook hier op het eerste oog maar vinden toch een tentje “le flandrien” en kunnen aanschuiven. We kunnen eten wat er nog is maar is prima. Er volgen borden spaghetti Bolognese en Lasagna vegetariënnes. Als je daar naar het toilet gaat hangt er een bordje met EPO controle. Een leuke tent met allerlei wielren accessoires en affiches van vervlogen tijden, aanrader! Wij gaan terug naar ons overnachtingsadres. We gaan zitten op het terras en blikken met elkaar terug op deze dag, echt gaaf!

Morgenochtend verlaten we Saumane en gaan naar Montpellier. De Pyreneeën komen dag voor dag dichterbij maar genieten ten volle van iedere dag!

Gr en tot morgen.

 

TEAM

TOUR TO FRANCE

Marc Vriesen

Dik Lievaart

Kevin Huis

Patrick vd Ende

Marco Woltman

Ronald Vriesen

Mark Zwinkels

 

Begeleiding en ondersteuning

Wim Zwinkels
Jos Zwinkels