Selecteer een pagina

BLOG TOUR TO FRANCE

Op vrijdag  17 september 2021 vertrekken we op de racefiets vanuit Naaldwijk naar de Tourmalet, daar hopen wij op zaterdag 2 oktober aan te komen in de Franse Pyreneeën op de Team Westland camping in Argelès-Gazost. De route gaat over 16 etappes met in totaal 2000 km en zo’n 18000 hoogtemeters. Onderweg pakken we nog een paar bekende bergen mee, waaronder de welbekende Mont Ventoux in de Alpen en in de Pyreneeën staan de Col d’Aspin en de Col du Tourmalet op het programma.

 Delen

TTF 2021

 

Bonjour tout Le monde!

Team Tour To France dag 6

Vanmorgen ging al vroeg het raam van de slaapkamer open, er hingen nog fietsbroeken buiten Het eerste wasje is een feit. Om 7 uur afgesproken voor het ontbijt en de klok stond bij iedereen gelijk. 7.15 de WOS met Linda voor een live interview. Blijft gaaf alle aandacht voor ons maar in weze voor Team Westland, daar zijn wij voor bezig. Het behoorlijk fris met 4 graden maar de gang wordt erin gezet. De 1e 30 km verlopen stroefjes, niemand uitgezonderd. Het is tussen km 30 en 50 stil, geen gesprekken iedereen in gedachte verzonken en met zichzelf bezig. Het enige wat je hoort zijn de kettingen wanneer we afdalen tussen de verschillende dorpjes en de benen stilhouden. Het straatbeeld in de dorpjes is vandaag nog niet veranderd, niemand…..

Gelukkig hebben wij Wim! Onze Wim is er voor ons en cijfert zich weg voor ons tijdens het fietsen, vindt overal wel wat van met het hart op de juiste plaats. Hij zorgt ervoor dat onze bidons weer gevuld kunnen worden, we onze voorraden kunnen aanvullen en onze windbreker in de bus kunnen gooien. Wim is one off the guys! Na 2e stop met Wim fietsen we langs het water. Op de navigaties is het eerste stuk 16 km wat we met elkaar overnemend prima volbrengen. Maar het zicht is hetzelfde. Zodra je nog 400 mtr, 300 mtr en de afslag in scherm ziet geeft dat opluchting want er komt een beeld. Jammer joh! We steken slecht het bruggetje over en vervolgen onze weg wederom langs het water voor de komende 14 km. Als je dan de reacties hoort van redelijk ingehouden…. enthousiasme kan je het niet noemen moet je lachen. Maar ook die km laten we achter ons. Als je dan toch een tentje kan vinden zorg dan dat je er voor uiterlijk 13.30 bent. Vele keukens zijn voor 14.00 uur gesloten. Voor ons geen probleem want na een goede 112 km nemen wij een salade wat er prima ingaat. Er rest nog 25 km en met de wind in de rug gaat dat vlot. Lekker gevoel! Dag 6 kunnen we afstrepen.

Gr en tot morgen

 

TEAM

TOUR TO FRANCE

Marc Vriesen

Dik Lievaart

Kevin Huis

Patrick vd Ende

Marco Woltman

Ronald Vriesen

Mark Zwinkels

 

Begeleiding en ondersteuning

Wim Zwinkels
Jos Zwinkels